Ovesná kaše s s cukrem, ale bez cukru

Připravte si zdravou snídani plnou vlákniny a vitamínů. Farmářské mléko, bio ovesné vločky a lahodné lyofilizované ovoce vám dodají energii a skvěle nastartují den.

Suroviny:

  • 1 hrnek plnotučného farmářského nebo selského mléka
  • hrst bio ovesných vloček
  • 2 lžičky březového cukru (xylitol)
  • lyofilizované maliny a borůvky

Postup přípravy:

  1. Do menšího hrnce nalijte mléko, přidejte ovesné vločky a xylitol.
  2. Směs za stálého míchání přiveďte k varu a vařte, dokud kaše nezhoustne.
  3. Odstavte z ohně a nechte mírně vychladnout.
  4. Lyofilizované ovoce lehce navlhčete čistou vodou z rozprašovače, aby změklo a krásně vynikla jeho chuť i barva.
  5. Kaši nalijte do mističky, ozdobte připraveným ovocem a ihned podávejte.

Dobrou chuť a příjemné ráno!